Handige handen gezocht

De werkgroepen hebben behoefte aan extra ondersteuning.

Zij zijn op zoek naar mensen die actief en enthousiast willen meehelpen om het historische erfgoed van Schijndel te bewaren en beschikbaar te maken. Elke werkgroep heeft natuurlijk zijn eigen specifieke kennis en ervaring nodig.

Zo is de Audiovisuele werkgroep op zoek naar iemand die thuis is in computers en foto’s. Deze laatsten moeten ingevoerd worden in de digitale fotocollectie. Zij werken op woensdagmorgen in de Heemkamer. Loop eens binnen om te kijken of dit misschien werk is wat u aanspreekt. Of neem contact op met Hens van Schie via heemappel@hotmail.com.

Ook de Werkgroep BéPé is bezig met het invoeren van bidprentjes in de digitale collectie. Zij kunnen ondersteuning op dit gebied heel goed gebruiken. Het betekent dat u bezig bent met het inscannen van de prentjes en dat u er voor zorgt dat zowel de foto’s als namen en data juist in het digitale systeem terecht komen. Accuraat kunnen werken met een computer is een vereiste. De werkgroep BéPe werkt op dinsdag– en vrijdagmiddag in de Heemkamer. Wil Bolwerk vertelt er graag meer over in persoon of via mail bolwerk@ziggo.nl.

De Werkgroep Automatisering zou ook graag ondersteuning krijgen. Hier is een uitstekende ICT vaardigheid en kennis van bijvoorbeeld systeembeheer een vereiste, zeker gezien evt. ontwikkelingen waaraan gedacht wordt met betrekking tot het verder ontsluiten van historische informatie van Schijndel Heeft u een grote affiniteit en kennis van ICT en wilt u meewerken aan het opzetten van een goede ICT structuur voor de Heemkundekring, neem dan contact op met Jo van der Aa jcmvdaa@home.nl.

De Werkgroep Sportverenigingen zoekt ook een helpende hand. Hier staat het motiveren van de sportverenigingen voorop. Doorzettingsvermogen en goede contactuele eigenschappen, zowel mondeling als schriftelijk zijn hiervoor een eerste vereiste. Meer informatie via h.j.t.henkvandendungen@kpnmail.nl.

De Historische werkgroep, de Archeologische werkgroep en de Werkgroep Zusters van Liefde hebben op dit moment voldoende bezetting, maar natuurlijk kunt u ook hier aansluiten.

De Historische Werkgroep is op woensdagmorgen in de archieven van het BHIC in Den Bosch te vinden. Hebt u interesse om de verhalen van Schijndel uit de archieven op te diepen, neem dan contact op met Henk Beijers, archiefcollectie@home.nl.

Voor informatie over de Archeologische werkgroep neem contact op met Gerard van Kaathoven, gerardvankaathoven@hotmail.com. Zij zijn fysiek bezig met het opgraven van de historie van Schijndel. Dit gebeurt op projectbasis dus niet op vaste tijden.

Door uw bezoek aan onze website geeft u aan dat u belangstelling heeft voor het erfgoed van Schijndel. Indien u wekelijks nog een aantal uren zinvol en met voldoening wilt besteden, ga dan nog een stapje verder en werk actief mee aan het ontdekken, bewaren en ontsluiten van dat erfgoed in een werkgroep.

De coördinatoren informeren u graag verder.