Heemkundekring Schijndel en in het bijzonder de werkgroep, heeft de afgelopen maanden hard gewerkt aan SchijndelWiki, een website die bedoeld is om de geschiedenis van Schijndel te ontsluiten en te delen met iedereen. De website is te vinden op: www.schijndelwiki.nl.

SchijndelWiki is een online encyclopedie over de geschiedenis van Schijndel. Iedereen kan direct online feitelijke informatie opzoeken en ook toevoegen aan de website. De vele experts die intern én extern aan Heemkundekring Schijndel verbonden zijn, kunnen nu, ieder op hun eigen kennisgebied, historische bevindingen op SchijndelWiki plaatsen. De ene werkgroep kan dat doen in de vorm van tekst en de andere werkgroep kan dat op elk gewenst moment aanvullen met beeldmateriaal, illustraties etc….
SchijndelWiki is niet plaatsgebonden. Schijndelaren die naar elders binnen Nederland zijn verhuisd of zijn geëmigreerd naar het buitenland, kunnen altijd hun bijdrage op SchijndelWiki plaatsen en natuurlijk SchijndelWiki raadplegen.

 

We noemen hier een aantal voorbeelden van informatie die je op de website kunt vinden: ‘Kaarsen, Kousen, Klompen, Hopteelt, Kunst, Houtteelt, Steenfabrieken, Molens, Verenigingsleven en Onderwijs’. Maar er staan ook verhalen in over wanneer er elektrisch licht kwam, roofovervallen, stroperijen, kerkhistorie, het kloosterleven, boekpublicaties, molens, archeologische vondsten, waaronder gouden munten, het openbaar bestuur, de zeeheld Jan van Amstel enz.

 

SchijndelWiki is een digitale encyclopedie waarin de geschiedenis van Schijndel en zijn inwoners wordt beschreven en geeft iedereen de mogelijkheid zijn of haar kennis over Schijndel met elkaar te delen.
Het is niet moeilijk om zelf iets toe te voegen. Ga dus kijken op de site en probeer het rustig uit om iets te plaatsen. We hebben een instructiefolder gemaakt om u op weg te helpen en zelf aan de slag te
gaan.