Onze activiteitenkalender

Jaarlijks wordt een activiteitenkalender samengesteld.
De activiteiten bestaan hoofdzakelijk uit lezingen en excursies.

Activiteitenkalender 2020

In verband met de Coronamaatregelen hebben we een paar lezingen en de algemene ledenvergadering van 16 maart jl. en de excursie moeten verplaatsen. Dat komt er op neer dat:

• de lezing van Sophie Elpers over ‘Wederopbouwboerderijen’ verplaatst is naar 11 januari 2021;
  • de lezing van Koos Keijzer over het ‘Ontstaan van de mens en zijn verspreiding op aarde’ verplaatst is naar 22 februari 2021;
  • de excursie naar Arnhem en Nijmegen verplaatst is naar augustus 2021
  • de algemene ledenvergadering van 16 november 2020 vooralsnog doorgaat.
  • Ook de volgende lezingen willen we als dat kan door laten gaan:
  • 12 oktober : Hanneke Coolen – Colsters over ‘Oost Indisch doof’.
  • 14 december : Paul Spapens over ‘Smokkelen in Brabant’.

Om de twee of drie jaar wordt een Heemmanifestatie georganiseerd. Gedurende het jaar komen er vaak nieuwe activiteiten bij.

Op de pagina met het laatste nieuws vindt u een overzicht van de meest recente activiteiten.

Bij lezingen wordt aan niet-leden een bijdrage gevraagd van € 2,00 maar we hopen natuurlijk dat zij lid worden. Lezingen worden gehouden in Cultureel Centrum ‘ t Spectrum, Steeg 9 Schijndel. Een week voor de betreffende lezing wordt dat bekend gemaakt in de plaatselijke media. De Heemkundekring is ook elk jaar te vinden op de Hartemert.