Summer School: ga je mee aan De Slag (om Boxtel)?

Een gemeenschapsarcheologische zoektocht naar Pichegru en de Slag om Boxtel met Johan Verspay, Senior Onderzoeker CARE, Universiteit van Amsterdam.

 

De CARE Summer School bestaat uit een veldcursus van twee weken – van 26 juli t/m 6 augustus – waarin we samen op zoek gaan naar de overblijfselen van Pichegru’s veldtocht en het treffen met de Britten. De Schaapskooi in Schijndel zal in die periode onze uitvalsbasis zijn. Hier verzorgen we centrale lezingen rondom dit thema waarna de deelnemers aan de slag zullen gaan met praktische workshops rond de inventarisatie van bestaande gegevens, het onderzoeken van mogelijk relevante terreinen in het veld (met o.a. metaaldetectie, boringen en proefputten) of de verwerking van de vondsten door te leren ze te reinigen conserveren, fotograferen en beschrijven. Met de Summer School willen we de deelnemers zo kennis laten maken met hele proces van archeologisch onderzoek. Het veldwerk zal plaatsvinden op verschillende locaties tussen Boxtel en Heeswijk. Daarnaast zal er ook gelegenheid zijn voor excursies naar het Nationaal Militair Museum en/of het provinciaal archief in het Brabant Historisch InformatieCentrum (BHIC).

Hoewel we het natuurlijk leuk vinden wanneer mensen de volle twee weken meedoen, is het ook mogelijk aan te haken bij specifieke onderdelen. We leggen momenteel de laatste hand aan het programma zodat u straks kunt deelnemen aan afzonderlijke workshops of het gehele onderzoek. Uitgebreide voorkennis is niet nodig. Alleen een warm enthousiasme om op ontdekking te gaan.

 

Meer informatie vind je op: https://awn-archeologie.nl/afdeling/midden-brabant/care-op-oorlogspad/