Rooi nader bekeken (17-4-’23 )

Wij nodigen wij u van harte uit voor een zeer interessante- en boeiende voorstelling door Tonnie Donkers over Rooi nader bekeken.

Deze voorstelling zal worden gegeven:

  • Op maandag 17 april 2023
  • In het sociaal cultureel centrum ‘t Spectrum”, Steeg 9 Schijndel;
  • Om 20.00 uur;
  • De zaal is open vanaf 19.30 uur.

 

Toelichting.

Lezing Tonnie Donkers op 12 september 2022

Tonnie Donkers oud 80 jaar. Geboren in Veghel en in 1982 verhuisd naar Sint-Oedenrode. 35 jaar gewerkt bij Van Lee in Veghel.  Na zijn pensioen 7 jaar bestuurslid, waarvan 6 jaar secretaris, van de Heemkundige Kring De Oude Vrijheid.

 

“Rooi nader bekeken”

Sint Oedenrode is sinds 1 januari 2017 een van de dertien kernen van de gemeente Meierijstad.  In deze lezing maakt u kennis met Rooi. Rooi heeft een rijke geschiedenis. Via een digitale diapresentatie wordt u door Rooi geleid en krijgt u een indruk van de markante punten van Rooi. Aan de orde komen o.a. De Dommel, De kastelen en de kerken, maar ook de groene long van Meierijstad. Tonnie hoopt, dat deze lezing een aanzet mag zijn tot  een uitwisseling van de geschiedenis tussen de kernen van Meierijstad.   Waardoor in de toekomst geschiedkundige feiten en invloeden aan elkaar kunnen worden gekoppeld. De geschiedenis van Rooi houdt z.i. niet op bij de Koevering en bij de Eerdse bergen. En dat geldt ook voor de andere kernen.

 

De lezing is gratis voor leden van de Heemkundekring Schijndel. Niet-leden zijn van harte welkom. Aan hen vragen we € 2,00.

Met vriendelijke groeten,

Het bestuur.