De Heemkundekring Schijndel verzorgt dit jaar weer een cursus over de geschiedenis van Schijndel. Het motto van de Heemkundekring Schijndel is: “Wie het verleden niet kent, weet niet waarom het heden er zo uitziet”. Om de kennis van het verleden van Schijndel te vergroten is er nu de cursus Skinlelogie. De cursus omvat vijf dinsdagavonden van 19.30 tot 21.30 uur. Gerard van Kaathoven, Ruud Hemelaar en Frans Abrahams zullen de cursus verzorgen. Locatie: Heemkamer in ’t Spectrum, Steeg 9, Schijndel.
Eerst wordt ingegaan op het unieke van Schijndel binnen de eigen en andere regio’s. De ontstaansgeschiedenis van ons natuurlijk milieu wordt behandeld door Frans Abrahams, evenals de wijze waarop onze voorouders dit gebied hebben ingericht. Ruud Hemelaar en Gerard van Kaathoven gaan in op de archeologie van de streek en de zeer bewogen geschiedenis van Schijndel. De vijfde avond zullen Abrahams en Van Kaathoven samen verzorgen. Iedere cursist krijgt een getuigschrift.
De cursus wordt gegeven in de Heemkamer in ’t Spectrum, Steeg 9, Schijndel op de dinsdagavonden 7 februari, 14 februari, 21 februari, 14 maart en 21 maart. Voor leden van de Heemkundekring Schijndel bedraagt de prijs € 10,00. Niet leden zijn ook welkom. Zij betalen € 20,00. U kunt u aanmelden bij Jan Aalders, secretaris van de heemkundekring, Kortenaerstraat 60, Schijndel, tel. 073-5474566 email: jwaalders@kpnmail.nl of via het aanmeldformulier hieronder. …

[si-contact-form form=’3′]