Spaaralbum PLUS Eijkemans

Spaaralbum ‘SCHIJNDEL DOOR DE JAREN HEEN’, over de geschiedenis van Schijndel, uitgebracht door supermarkt PLUS Eijkemans.

De Heemkundekring Schijndel en supermarkt PLUS Eijkemans hebben in nauwe samenwerking een verzamelalbum ontwikkeld met als titel: ‘SCHIJNDEL DOOR DE JAREN HEEN’. De heemkundekring heeft voor de foto’s en teksten gezorgd en PLUS Eijkemans  organiseert de spaaractie.

 

In het kleurrijke verzamelboek kunnen 150 plaatjes geplakt worden met afbeeldingen van onder andere bekende dorpsgenoten zoals Theo de King, Bèr Koolen (Swiebertje), van carnaval, van typische Schijndelse ambachten, van verdwenen scholen, zoals de lager landbouwschool (LAS) en de lagere technische school (LTS)en de huishoudschool Sancta Maria, van de voormalige melkfabriek in de Toon Bolsiusstraat, van Kaarsen, Klompen en Kousen, de drie K’s, van het Duits Lijntje, van de molens, van steenfabrieken, van verdwenen supermarkten, van verdwenen slagerijen. In totaal 24 thema’s die in dit historisch  album te zien zijn.

 

Het is een gratis album voor ieder Schijndels gezin dat vanaf zondag 30 augustus 2020 kan worden opgehaald in de supermarkt PLUS Eijkemans aan de Hoofdstraat 121 in Schijndel. Vanaf die datum tot en met zaterdag 24 oktober 2020 kan men 8 weken lang sparen voor een mooi en overzichtelijk album van historisch Schijndel.

Bij aankoop van iedere 10 euro aan boodschappen krijgt de klant gratis een setje met 3 foto’s (stickers). Een vol album geeft een mooi beeld van ons dorp Schijndel zoals het vroeger was en ook hoe het nu is. De bijbehorende teksten herinneren aan de geschiedenis van Schijndel en Wijbosch. Ouders kunnen samen met  hun kinderen de plaatjes inplakken en meteen hen iets vertellen over Schijndel.  Op deze manier beoogt de Heemkundekring Schijndel de kennis van ons mooie dorp onder haar inwoners, jong én oud, te vergroten.

 

Supermarkt PLUS Eijkemans en Heemkundekring Schijndel.