Platform Erfgoed Meierijstad wint eerste Kunst- en Cultuurprijs

Het Platform Erfgoed Meierijstad, waarvan ook Heemkundekring Schijndel deel uit maakt, heeft de eerste Kunst- en Cultuurprijs gewonnen in de categorie vrijwilligers. Het juryrapport roemde de samenwerking van de heemkundekringen, een samenwerking met behoud van eigen identiteit waarbij wordt geleerd van elkaar en waarbij gezamenlijk projecten worden opgepakt, zoals de drukbezochte Archeologiedagen in 2018, de presentatie van de Canon van Meierijstad en de film ‘Stroomopwaarts’. De overige genomineerden waren ‘Rooi van Koren’ en ‘Muziekvereniging Meierijstad’.

Henk Prins, voorzitter van het Platform, was erg verheugd met de prijs en noemde het een erkenning voor de inzet van alle vrijwilligers van de aangesloten verenigingen.