Oproep voor foto’s van boerderijen en hun bewoners

Samen met stichting de Brabantse Boerderij is Heemkundekring Schijndel bezig met een cultuurhistorisch – en genealogisch onderzoek van boerderijen in Schijndel met als uiteindelijk doel om hiervan een geïllustreerd boek te maken waarin de geschiedenis van de boerderijen en hun bewoners wordt vastgelegd.

Om een dergelijk boek te kunnen maken heeft de Heemkundekring informatie nodig en met name gaat het dan om foto’s van de boerderijen en hun vroegere bewoners. Daarvoor zijn ze al bij de huidige bewoners geweest maar ze willen ook graag in contact komen met bewoners van vroeger want vaak hebben zij nog waardevolle foto’s van de boerderij en van het gezin en familie. Maar misschien hebben buren of familieleden ook wel foto’s die interessant zijn. Zo probeert de Heemkundekring de geschiedenis compleet te kunnen maken.

Daarom doet de werkgroep een oproep om te helpen met het vinden van fotomateriaal over de boerderijen op de volgende adressen:

• Kapeleind 8
  • Achterste Hermalen 3
  • Heuvelstraat 15
  • Oetelaarsestraat 2

Als u de Heemkundekring kunt helpen aan foto’s, komen we graag bij u bekijken of we deze kunnen gebruiken. De originele foto’s worden gescand en blijven dus in bezit van degene van wie ze zijn. Er zullen dan ook afspraken gemaakt worden over het gebruik van de foto’s.

Als u de Heemkundekring bij dit project wilt helpen, dan kunt u contact opnemen met Jan Aalders, secretaris van de heemkundekring Schijndel. Telefoon: 073-5474566 of 06-23103883. U kunt ook een mail sturen naar jwaalders@kpnmail.nl