Cursus Skinlelogie

Om de kennis van de geschiedenis van Schijndel levend te houden organiseert de Heemkundekring Schijndel op 5 dinsdagavonden in februari en maart de cursus Skinlelogie.

Deze cursus zal worden gegeven:

• op 12 februari, 19 februari, 26 februari, 12 maart en 19 maart
  • in  de Heemkamer in het sociaal cultureel centrum ‘t Spectrum”, Steeg 9 Schijndel;
  • van 19.30 tot 21.30 uur.
  • Kosten € 35,00

De Heemkundekring Schijndel verzorgt dit jaar weer een cursus over de geschiedenis van Schijndel. Het motto van de Heemkundekring Schijndel is: “Wie het verleden niet kent, weet niet waarom het heden er zo uitziet”. Om die kennis van het verleden van Schijndel te vergroten is er nu de cursus Skinlelogie. De cursus omvat vijf dinsdagavonden in februari en maart  van 19.30 tot 21.30 uur. Frans Abrahams, Ruud Hemelaar en Gerard van Kaathoven zullen de cursus verzorgen.

Eerst wordt ingegaan op het unieke van Schijndel binnen de eigen en andere regio’s. De ontstaansgeschiedenis van ons landschap wordt behandeld, evenals de wijze waarop onze voorouders dit gebied hebben ingericht. De archeologie van de streek wordt besproken, evenals de vraag waar men vroeger de kost mee verdiende. Natuurlijk hebben de Granaatweken tijdens WOII een grote plaats, maar ook andere aspecten van de geschiedenis van Schijndel komen aan bod: het boerenleven, de kerk en de industrialisatie. Iedere cursist ontvangt na afloop een getuigschrift.

De start is gepland op dinsdag 12 februari. U betaalt voor 5 cursusavonden € 35,00. Indien u besluit gelijktijdig lid te worden van de Heemkundekring Schijndel, dan ontvangt u €10 korting op het lidmaatschap van één jaar. U betaalt dan totaal € 50 in plaats van € 60. U kunt u aanmelden bij Jan Aalders, secretaris van de Heemkundekring, Kortenaerstraat 60, Schijndel, tel. 073-5474566 email: jwaalders@kpnmail.nl.