Ronald van Genabeek : opgravingen Pieckepoort

Datum: 19 februari 2018
Tijd: 20:00  tot  22:00

Twintig jaar is gewerkt aan de restauratie van de middeleeuwse stadsmuur van Den Bosch. Dat leverde een schat aan informatie op. Stadsarcheoloog Ronald van Genabeek van Den Bosch geeft er op 19 februari een lezing over, om 20.00 uur in het Spectrum.
In de lezing gaat hij onder meer in op de grootste poort van de vestingwerk: de Pieckepoort. Al in de 19e eeuw werden de funderingen daarvan ontdekt, maar tijdens de recente onderzoeken zijn er weer bijzondere ontdekkingen gedaan zoals een tot nu toe onbekende waterinlaat.

Ronald van Genabeek studeerde pre- en protohistorie aan de Universiteit van Amsterdam waarbij hij zich specialiseerde op de middeleeuwen. Tussen 1997 en 2007 was hij werkzaam als archeoloog en afdelingshoofd bij het bureau voor Bouwhistorie, Archeologie, Architectuur- en Cultuurhistorie (BAAC) te ‘s-Hertogenbosch/Deventer en voerde hij tientallen opgravingen uit, waaronder een onderzoek op de Schans van Engelen. Sinds 2007 is hij als gemeentelijk archeoloog werkzaam bij de Gemeente ‘s-Hertogenbosch.